Для належного формування нового ЦВК президент повинен подати кандидатури членів комісії вчасно

Для належного формування нового ЦВК президент повинен подати кандидатури членів комісії вчасно

Партія "Голос" закликає президента України оприлюднити кандидатури на посади членів Центральної виборчої комісії, яких запропонували депутатські фракції.

Минулого тижня ініціатори відставки Центрвиборчкому заявляли про "політичну упередженість" та "недостатню виваженість" ЦВК. Партія "Голос" не погоджується з таким формулюванням і тому голосувала проти відставки Комісії.

Втім, після рішення парламенту, Центрвиборчком необхідно сформувати знову. Тож закликаємо президента подати до ВРУ, в строк передбачений законом, перелік кандидатур, який відповідатиме критеріям професіоналізму та неупередженості. Ми наполягаємо на максимальній прозорості при формуванні персонального складу ЦВК та вимагаємо завчасного оглошення кандидатів, що дасть можливість провести аналіз їх попередніх дій та заяв.

Для депутатів, експертів, журналістів, громадських діячів це можливість провести власні розслідування щодо доброчесності людей, список яких одноосібно формує президент України.

З боку партії "Голос" на посаду члена Центральної виборчої комісії запропоновано Андрія Гевка, експерта в питаннях виборчого процесу, який має досвід роботи в партійному будівництві та досвід в сфері державного управління.

Андрій Гевко – один з авторів навчальних матеріалів для членів виборчих комісій в системі он-лайн навчання «ВИБОРКОМ», а також один з авторів навчальних матеріалів для працівників органів ведення Державного реєстру виборців (2009 рік), які були створені за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

Підписуйся на нашi

ще новини