Для відставки голови НАБУ потрібні законні підстави. Поки що ми бачимо лише політичний тиск, — Ярослав Юрчишин

Для відставки голови НАБУ потрібні законні підстави. Поки що ми бачимо лише політичний тиск, — Ярослав Юрчишин

Відставка голови Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника має відбуватися виключно у рамках закону. Нинішня постанова таку ціль не переслідує і є звичайним політичним тиском.

Якщо піти незаконним шляхом, його буде легко оскаржити і замість оновлення та посилення іміджу антикорупційних структур ми отримаємо негатив.

Пряма мова Ярослава Юрчишина, народного депутата фракції «Голос», першого заступника голови комітету з питань антикорупційної політики:

— Дуже важливо в цій справі іти законним шляхом. Є два законних механізми: це особиста відставка, але ми знаємо позицію пана Артема Ситника: він заявив, що не погоджується з рішенням суду і буде оскаржувати його ледь не у Європейському суді з прав людини. Друге – це аудит і, на жаль, у напрямку аудиту нічого не робиться. Це вчергове показує, що головна мета не відставка, а головна мета – це політичний тиск.

За оцінками незалежного аудиту, який за квартал цілком можна провести, приймається рішення про порушення, про неточності. І аудит може дати висновки, що хтось у керівництві: голова, заступник чи керівник служби детективів не відповідає займаній посаді, і дати аргументовані підстави.

Я собі важко уявляю як аудитори не помітять рішення суду по адміністративному стягненню щодо корупційних діянь. І тому після рішення аудиту настають законні підстави, щоб Верховна Рада приймала рішення, президент приймав рішення, а поки аудиту немає – це все політичний тиск».

Підписуйся на нашi

ще новини