Дмитра Марченка повинні відпустити з СІЗО, доки триває слідство, — Роман Костенко

Дмитра Марченка повинні відпустити з СІЗО, доки триває слідство, — Роман Костенко

Ми не маємо втручатися у розслідування і говорити, хто винний, але слідство у справі генерал-майора Дмитра Марченка повинно бути об’єктивним, а сам офіцер, доки його вина не доведена, — бути на свободі, а не за гратами у СІЗО. На цьому наголошує депутат фракції «Голосу» у парламенті Роман Костенко.

Під час апеляції Дмитру Марченку відмовили у зміні запобіжного заходу, лише знизили суму застави з 76 до 20 мільйонів гривень. У той же час двох інших офіцерів — Михайла Комарянського та Сергія Почтаренка — відпустили під домашній арешт.

Пряма мова Романа Костенка, депутата фракції «Голосу», секретаря комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки:

— Ми наполягаємо на тому, що, доки триває слідство у справі, генерал-майор Дмитро Марченко має бути на свободі. Але суд залишив його під вартою. І захист, і військові з волонтерами, які були присутні у суді, чітко зазначали, що доказів, які надала прокуратура у справі, недостатньо. Печерський суд у черговий раз довів свою заполітизованість та заангажованість.

Апеляційний суд відмовив у зміні запобіжного заходу. Хоча Дмитро Марченко, від моменту вручення йому підозри відвідував усі допити і не ховався від правоохоронних органів.

Викликає також питання чому проти постачальника, який свідомо надав армії 11 тисяч бронежилетів, які не відповідали військовим стандартам, відкрили провадження лише зараз? А військового, бойового офіцера, який робив свою роботу відповідно до усіх протоколів, заарештували і запроторили на місяці у СІЗО.

Підписуйся на нашi

ще новини