Додаткові гроші мажоритарникам, а не лікарням: Ярослав Железняк про абсурдні пріоритети влади

Додаткові гроші мажоритарникам, а не лікарням: Ярослав Железняк про абсурдні пріоритети влади

Україна стрімко наближається до чергового локдауну. Вакцинація провалена, а лікарні так і не забезпечені необхідними кисневими станціями. Тим часом уряд вніс зміни до бюджету-2021, де передбачив 4 млрд грн на потреби депутатів-мажоритарників і додаткові 15 млрд грн на ремонт доріг. При цьому на підтримку підприємців — 0 гривень, на кисневі станції — 0 гривень, на забезпечення якісної дистанційної освіти — 0 гривень. Зважаючи на таку ситуацію, партія «Голос» висуває власні постанови, які підтримають підприємців під час чергового локдауну. Про це заявив голова фракції у парламенті Ярослав Железняк.

«Ми вважаємо, що такий порядок денний щодо бюджету точно неприйнятний. Саме тому голова партії «Голос» Кіра Рудик внесла три пропозиції, які є необхідними для українців сьогодні. Перше — це нормально забезпечений підхід до локдауну, щоб у нас було зрозуміло, хто закривається, коли закривається, які умови діятимуть для вакцинованих, що у нас буде з громадським транспортом. Друге — забезпечити мораторій на перевірки бізнесу та відміну сплати ЄСВ під час локдауну. І третє — якщо і робити перерозподіл коштів в бюджеті, то передбачити хоча б 10 млрд грн на підтримку бізнесу та працівників на час локдауну. Це логічно робити в період пандемії», — наголосив Ярослав Железняк.

Замість того, щоб вчергове вкатувати бюджетні гроші в дороги, необхідно вирішити нагальні проблеми. «Пожежа» палає просто перед носом у влади, а вона продовжує робити вигляд, ніби все добре, і пожежні машини нам не потрібні, і пожежників можна звільнити, пояснив народний депутат.

Всі пропозиції команди «Голосу» вже внесені до парламенту і ми будемо наполягати на повному їх розгляді у вівторок, 21 вересня. Саме тоді розглянуть зміни до бюджету-2021.

Підписуйся на нашi

ще новини