Допомога партнерів з озброєнням є найбільшою за останні 5 років, — Сергій Рахманін

Допомога партнерів з озброєнням є найбільшою за останні 5 років, — Сергій Рахманін

Обсяг озброєння, який надають Україні партнери є безпрецедентним за останні 5 років, але не покриває усього необхідного. Тим не менш, держава має також виробляти боєприпаси, брак яких є критичним. На цьому наполягає член комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, народний депутат від партії «Голос» Сергій Рахманін.

«Обсяг допомоги справді виріс, за останні 5 років він є найбільшим. Тут є речі критичні і некритичні. Javelin і Stinger – це дуже помічні речі. Але у нас ціла лінійка боєприпасів, які є критичними, а їх бракує через проблеми з власним виробництвом і вибухи на арсеналах», — констатує народний депутат.

Також, за словами Сергія Рахманіна, Україні дуже допомогли б американські гвинтокрили.

«Я знаю, що українські дипломати та військові порушують питання отримання гвинтокрилів «МІ-17». Це експортна версія вертольота «МІ-8», які США закуповували для збройних сил Афганістану. Частина була туди поставлена, а частина залишилася у американців і теоретично вони можуть нам надати «МІ-17». Це була б дуже вагома допомога», — підкреслює представник «Голосу».

Але якою б не була партнерська допомога, слід обʼєктивно дивитись на речі — у разі повномасштабного російського вторгнення Україні буде дуже важко.

«Усі ці речі є дуже важливими, але вони, на превеликий жаль, не вирівнюють ту диспропорцію, яка існує між російським і українським потенціалом. Тобто, якщо ми говоримо про можливість великої війни, масштабних воєнних дій із застосуванням ракет та авіації, нам буде достатньо скрутно», — підсумовує член безпекового комітету.

Підписуйся на нашi

ще новини