Допомога від США — великий мотиваційний фактор для бійців на полі бою, — Роман Костенко

Допомога від США — великий мотиваційний фактор для бійців на полі бою, — Роман Костенко

Для військовослужбовців рішення США виділити допомогу Україні є великим мотиваційним поштовхом, адже затягування і політичні ігри в партнерів створювали дуже песимістичні враження. Так вважає народний депутат «Голосу» Роман Костенко.

«Всі дивляться на довгострокову перспективу, розуміють, що відбувається на фронті, а військовослужбовці це відчувають на собі. Бо коли ми не даємо відповіді ворогу на його обстріли — це сильно впливає на бійців, до того ж, вони бачать, як розвивається ситуація, що не вистачає людей, боєприпасів. І коли допомоги від партнерів немає, солдати розуміють, що ми багато чого зробити не можем, а партнери тим часом грають у політику», — пояснює народний депутат.

Крім того, за словами Романа Костенка, допомога від США мотивуватиме йти до війська і тих, хто ще не долучився.

«Зараз коли допомога була надана, це в тому числі, буде і мотиваційним фактором для тих, хто готовий стати на захист країни, адже і вони розуміють: «нас не кинули».

Також ми зможемо говорити про паритет. Спочатку перевага була на боці ворога, потім влітку 2022 і до осені, коли був контрнаступ на Харківщині, Херсонщині, ми отримали допомогу і перехопили ініціативу. Згодом ворог знову, на жаль, перехопив цю ініціативу і зараз тримає, бо в нас бракує боєприпасів і є проблеми з мобілізацією. Тож ця допомога дасть нам можливість вийти на якийсь паритет при умілому її використанні», — підкреслює представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини