Досить брехати: «Голос» вимагає від уряду дій у боротьбі з коронавірусом

Досить брехати: «Голос» вимагає від уряду дій у боротьбі з коронавірусом

9 жовтня на засіданні Кабінету Міністрів депутати парламентської фракції партії «Голос» Ярослав Железняк та Ольга Стефанишина виступили з вимогою до Уряду припинити ігнорувати закони та постанови парламенту щодо боротьби з поширенням коронавірусу в Україні.

Хоча за офіційними даними щодня виявляють майже 6 тисяч нових хворих, насправді їх набагато більше. У лікарнях недостатньо обладнання, а люди тижнями чекають на результати тестів.

Насамперед Голос вимагає:

(1) Від Уряду — в першочерговому порядку збільшити фінансування державних лабораторій, щоб вони ефективніше і швидше тестували українців на ковід.

В Україні має початися масове тестування: потрібно проводити щонайменше 100 тисяч тестів на добу, щоб вчасно виявляти хворих та ізолювати їх.

(2) Устаткувати лікарні для хворих, розгорнути додаткові ліжка, забезпечити лікарні потрібними засобами та обладнанням. Сьогодні в різних областях України людям уже відмовляють в госпіталізації і відправляють додому помирати.

(3) Від правоохоронних органів — негайно перевірити інформацію про відмову на госпіталізацію хворих на COVID-19 в українських лікарнях.

Наразі є інформація про те, що лікарні приймають не всіх хворих, які цього потребують. Бо уряду потрібна вигідна статистика, а не ефективне лікування пацієнтів.

(4) Від Міністерства охорони здоров’я — припинити приховувати правду про реальну заповнюваність ліжок в інфекційних відділеннях лікарень та наскільки вони забезпечені обладнанням. Кругова порука брехні влади про стан справ у лікарнях має бути розірвана!

(5) Скликати позачергове засідання Ради для звільнення міністра охорони здоров’я Степанова. У нього були всі фінансові й технічні можливості для ефективного протистояння поширенню вірусу, але відповідні заходи або відсутні, або безрезультатні. Ми вимагаємо призначення антикризового управлінця в цій сфері.

Уряд має перестати брехати країні щодо ситуації з коронавірусом. А міністерство має нарешті почати працювати. Адже це питання тисяч життів українців, які не можуть вчасно отримати допомогу.

Підписуйся на нашi

ще новини