Досить брехні про боротьбу з COVID-19! «Голос» вимагає дій від парламенту і уряду

Досить брехні про боротьбу з COVID-19! «Голос» вимагає дій від парламенту і уряду

У зв’язку з тим, що уряд остаточно втратив контроль над поширенням COVID-19 в Україні, партія «Голос» вимагає:

Перше. Скликання позачергового засідання Верховної Ради для звільнення міністра охорони здоров’я Максима Степанова. У нього були всі фінансові й технічні можливості для ефективного протистояння поширенню вірусу, але відповідні заходи або відсутні, або безрезультатні. Ми вимагаємо призначення антикризового управлінця в цій сфері.

Друге. Спрямування урядом першочергового фінансування з державного бюджету на:

→ Збільшення потужностей державних лабораторій, які проводять тести на COVID-19. Має початися масове тестування. Україна потребує проведення не менше 100 тисяч тестів на добу.

→ Устаткування лікарень для хворих, розгортання додаткових ліжок, забезпечення необхідними засобами та обладнанням. Сьогодні в різних областях України людям уже відмовляють в госпіталізації і відправляють додому помирати!

Третє. Негайної перевірки правоохоронними органами інформації про незаконне запровадження в українських лікарнях квот на госпіталізацію хворих на COVID-19, а також фактів поширення Міністерством охорони здоров’я неправдивої інформації щодо реальної заповнюваності ліжок інфекційних лікарень. Кругова порука брехні влади про стан справ у лікарнях має бути розірвана. Вибори — не причина приховувати правду від людей.

Пряма мова Кіри Рудик, народної депутатки України, голови партії «Голос»:

— Кожен день зволікання — це тисячі нових жертв вірусу. Досить брехні та виправдань, «Голос» вимагає дій!

Парламент повинен якнайшвидше призначити нового міністра, здатного подолати створену Степановим кризу. Уряд повинен спрямувати давно виділені парламентом кошти на порятунок і захист людей, а не на передвиборчу агітацію партії влади. Правоохоронні органи повинні викрити брехню та притягнути до відповідальності тих, хто прикриває нею провали уряду.

Українці мають отримати справжній захист вже зараз. Сьогодні для цього є все, потрібні лише кілька відповідальних рішень.

Підписуйся на нашi

ще новини