Дозвіл використовувати західну зброю по території рф — критичне рішення для перелому у війні, — Андрій Осадчук

Дозвіл використовувати західну зброю по території рф — критичне рішення для перелому у війні, — Андрій Осадчук

Дозвіл від США використовувати їхню зброю для ударів по певних обʼєктах на території ворога — величезне зрушення. Однак для закінчення війни усі ліміти на ураження цілей в рф мають бути повністю зняті, а озброєння для цього має бути повністю достатньо. Так вважає народний депутат «Голосу» Андрій Осадчук.

«Нарешті є ознаки, що дотисли партнерів, особливо США. І тут слід першочергово відзначити зусилля наших європейських друзів. Такі дозволи — величезний крок вперед для того, щоб захищати Харківщину і прикордонні з рф місця. Але цього недостатньо, щоб завершуватм війну. Адже для завершення війни у ЗСУ не має бути жодних обмежень застосовувати будь-яке озброєння проти легітимних цілей в рф, де би вони не були», — наголошує народний депутат.

За словами Андрія Осадчука, страх певних західних партнерів перед ударами їх зброєю по території росії позбавлений будь-якої логіки.

«Більшість рішень по наданню зброї партнерами запізнились на рік, а може і більше. І дискусія про заборону Україні використовувати зброю, надану партнерами по території рф, — шизофренічна. Бо яка різниця для путіна, чи ми бʼємо по Криму (який рф вважає своєю територією і вписала це в свою конституцію) чи по курській області?», — акцентує представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини