Е-резидентство для іноземців: «Голос» зареєстрував законопроєкт

Е-резидентство для іноземців: «Голос» зареєстрував законопроєкт

Коротко: Депутат фракції «Голос» Ярослав Железняк зареєстрував законопроєкт №4240 для створення електронного резидентства для іноземців. Це дозволить підтримати білоруських ІТ-працівників, які без переїзду зможуть реєструватися підприємцями в Україні.

Докладно: Законопроєкт вносить зміни до Бюджетного кодексу щодо підприємницької діяльності е-резидентів. Вони зможуть зареєструватися через систему «Дія» та будуть ФОПами на третій групі спрощеної системи. Усі документи для податкового обліку будуть у «Дії».

Е-резиденти будуть вести облік доходів та сплачуватимуть 5% податку з доходів до державного бюджету України. І лише після оподаткування зможуть знімати гроші з рахунків або переводити їх на рахунки іноземних банків.

Пряма мова Ярослава Железняка, заступника голови фракції «Голосу» у Верховній Раді:

— По суті е-резиденти — це іноземні ФОПи, які працюють в Україні, але не живуть тут. В Україні стрімко розвивається ІТ-сектор, тому так Україна може підтримати ІТ-фахівців з Білорусі та інших країн, де складна політична та економічна ситуація, однак попри це ІТ-працівники не хочуть виїжджати зі своєї країни. Це win-win варіант для обох сторін: іноземці зможуть прозоро працювати і отримувати прибутки з низьким податковим навантаженням, а державний бюджет отримуватиме доходи від оподаткування їхньої роботи.

Підписуйся на нашi

ще новини