Екологічна ціль «Голосу» у Харкові — закрити «Коксохім», який забруднює повітря

Екологічна ціль «Голосу» у Харкові — закрити «Коксохім», який забруднює повітря

Екологічність та безпечність підприємств — один з пріоритетів «Голосу», зафіксований у Національному плані на 2021 рік. Тому місцевий осередок «Голосу» співпрацює разом з активістами, щоб домогтися закриття незаконного заводу, який забруднює довкілля.

У рамках туру презентації плану народна депутатка «Голосу» зустрілася у Харкові з екоактивістами, щоб обговорити роботу коксового заводу.

Команда «Голосу» продовжує всеукраїнський тур для презентації Національного плану на 2021 рік. Зокрема, цього тижня народні депутати відвідають Харків, Святогірськ, Покровськ, Добропілля, Краматорськ, Рубіжне, Запоріжжя, Маріуполь та Бердянськ.

Пряма мова

Інна Совсун, народна депутатка, заступниця голови партії «Голос»:

— Харківський «Коксохім» — завод-привид. Ніхто не може точно сказати, кому він належить, бо жодної основної документації він не має. Попри це, підприємство працює «в чорну» та продовжує отруювати повітря у місті.

Це старе підприємство, де не йде мова про жодну модернізацію чи екологізацію. Оскільки немає жодних документів, держава не може контролювати рівень забруднення та викидів.

Ще один «екологічний бонус» — прямо під землею заводу розташовані мінеральні джерела. І цю воду на підприємстві використовують для технічних потреб, марнуючи питну воду.

Підприємство працює вже 18 років, всі це знають і роблять вигляд, що це не їхня проблема. «Голос» вимагає закрити завод, який незаконно працює і забруднює повітря Харкова. І Харківський осередок партії співпрацює з активістами, щоб це зробити.

Підписуйся на нашi

ще новини