Екзит-поли, фальсифікації, порушення. Дайджест новин виборчої ночі

Екзит-поли, фальсифікації, порушення. Дайджест новин виборчої ночі

Соціологічні компанії оголосили результати екзит-полів. За їхніми даними «Голос» точно матиме депутатів у чотирьох великих містах і боремося ще у шести:

  • Києві – за даними екзит-полів «Голос» підтримали від 5,8% до 7,2% виборців.
  • Львові – за даними екзит-полу Fama «Голос» підтримали 11,9% львів’ян, які прийшли на двльниці.
  • Черкасах – за даними екзит-полу студії Савіка Шустера та телеканалу «Україна 24» «Голос» підтримали 12,05% виборців. А кандидат в мери від «Голосу» Віктор Євпак отримав 19,84% голосів черкащан і виходить в другий тур.
  • Рівному – за даними екзит-полів «Голос» підтримали від 7,6% до 9,26% виборців.

Ми розуміємо, що попередній результат ще потрібно відстояти, бо при такій низькій явці будь-який голос на вагу золота. Представники «Голосу» вже зафіксували порушення при підрахунку голосів у Василькові Київської області, де за нашу кандидатку нарахували одну кількість голосів, а в протокол вписали меншу. А у Білій Церкві нашого спостерігача вигнали з дільниці після того як він зафіксував порушення – члени ДВК зараховували на користь партій неправильно заповнені бюлетені. Поліція такому порушенню ніяк не перешкодила.

Захищати доводилося також офіційних спостерігачів від «Голосу». Сьогодні в Святошинському районі на дільниці №800713 о 4 ранку член ДВК від «Європейської солідарності» напав на спостерігачку від нашої партії, запідозривши, що вона фіксує виборчі порушення. На місце оперативно виїхали представники виборчого штабу «Голосу», народний депутат Ярослав Железняк. Після їх втручання поліція затримала члена ДВК, який напав на спостерігачку «Голосу».

Ці місцеві вибори запам’ятаються найнижчою явкою виборців. За попередніми даними ЦВК станом на 22:00 участь у виборах взяли 36,98% виборців.

Більше новин читайте на сторінці про місцеві вибори.

Підписуйся на нашi

ще новини