«Епоха бідності» може закінчитися вже в 2021 році, але тільки для окремих депутатів, — Ярослав Железняк

«Епоха бідності» може закінчитися вже в 2021 році, але тільки для окремих депутатів, — Ярослав Железняк

Влада не збрехала щодо закінчення «епохи бідності» у своїх передвиборчих обіцянках. Тільки не уточнила, для кого саме ця епоха закінчиться. І судячи з запропонованих коаліцією змін до бюджету на 2021 рік, завдяки державі життя на краще пропонують змінити хіба для депутатів-мажоритарників. Про це заявив голова фракції «Голос» у Верховній Раді Ярослав Железняк.

«Представники коаліції внесли законопроект про виділення 12 мільярдів грн на субсидії. Здається, велика сума. Але якщо порахувати, скільки це буде для кожного громадянина-субсидіанта, виходить 4 137 гривень до кінця року. Для кого ж тоді закінчилась «епоха бідності»?», — зазначив Ярослав Железняк.

Народний депутат проаналізував всі пропозиції законопроекту по змінах видатків до бюджету-2021. Замість того, щоб погасити борги, збільшити субсидії, нарешті покрити виплати медикам, які борються з коронавірусом, 4 млрд грн заклали на округи депутатів-мажоритарників.

«Округів всього 250, і якщо розділити серед них 4 мільярди, то виявляється, що субсидіанти отримають 4 тисячі гривень, а депутати на свої округи — по 16 мільйонів гривень. Зовсім несправедливо складається. Можливо, варто замість депутатів віддати гроші напряму людям? Щоб точно не загубилися на шляху між депутатами та людьми», — обурився Железняк.

Підписуйся на нашi

ще новини