Фінансова партнерська допомога нині визначальна для української економіки, — Андрій Осадчук

Фінансова партнерська допомога нині визначальна для української економіки, — Андрій Осадчук

Українській економіці нині потрібна стійка підтримка, і поки ключове джерело такої підтримки — фінансова партнерська допомога. І вона вже безпрецедентна. Таку думку висловив перший заступник голови комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності, народний депутат «Голосу» Андрій Осадчук.

«Нам дуже потужно допомагають партнери і це наразі визначальна підтримка для нашої економіки. Не треба забувати, що нам ніхто нічого не зобовʼязаний: Україна не є членом НАТО чи ЄС, у нас немає двосторонніх договорів з Європою і світом, де написано, що хтось зобовʼязується нам давати гроші в скрутну хвилину.

Тому та допомога, яка надходить, вже є величезною, і ми маємо бути за неї безмірно вдячні. До широкомасштабного вторгнення транш від МВФ у 800 млн чи мільярд доларів вважався чималим, зараз мова йде про десятки мільярдів прямої допомоги і значна частина цих коштів є безповоротними грантами», — підкреслює народний депутат.

За словами Андрія Осадчука, економічно до такої війни, з якою зіткнулася Україна, ніхто у світі не був готовий.

«Велика війна коштує дуже дорого, навряд чи будь-яка країна Європи могла би самостійно фінансувати такі обʼєми військових дій без системних втрат для своєї економіки. Зараз очевидно, що партнерська підтримка буде продовжуватись і з цими грошима ми зможемо пропрацювати в відносно нормальному форматі осінь і зиму наступного року», — підсумовує представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини