Фінансування наших критичних видатків для Сил оборони слід шукати всередині країни, — Андрій Осадчук

Фінансування наших критичних видатків для Сил оборони слід шукати всередині країни, — Андрій Осадчук

Попри безпрецендентну допомогу від партнерів фінансування Сил оборони залишається відповідальністю України. І держава має шукати і знайти ресурси всередині не лише на поточний рік, а й щонайменше на наступний. Так вважає народний депутат «Голосу» Андрій Осадчук.

«Ми маємо всі розуміти, що ніхто, крім України, не оплатить війну. Так, нам дуже сильно допомагають партнери, ця допомога абсолютно безпрецедентна. Але покладатись на те, що Захід візьме на себе весь тягар війни — дуже наївно. Тому ми маємо шукати джерела фінансування як Сил оборони України, так всіх наших видатків всередині країни.

При цьому досі немає розмови, як ми будемо латати дірки в бюджеті у 2025 році, бо всі чомусь розраховують, що нам будуть безкінечно давати гроші», — наголошує політик.

За словами Андрія Осадчука, опозиція не раз вказувала на тіньові галузі економіки, які не приносять нічого до держбюджету. Навести лад там означає знайти потрібні кошти.

«31 місяць повномасштабної війни опозиція акцентувала, що в нас є величезні внутрішні резерви всередині країни — митниця, тіньові індустрії тютюну, алкоголю, палива, грального бізнесу. Але досі достатньо нічого не було зроблено. При цьому партнери теж постійно вказували на це, однак задовільного результату немає», — акцентує народний депутат.

Підписуйся на нашi

ще новини