Фракція «Голосу» не голосуватиме за кадрові питання, — Ярослав Железняк

Фракція «Голосу» не голосуватиме за кадрові питання, — Ярослав Железняк

Фракція «Голосу» не буде голосувати за жодну кандидатуру на посади міністрів уряду. Про це заявив голова фракції «Голос» у Верховній Раді Ярослав Железняк.

За його словами, парламент сьогодні розгляне призначення першого віце-прем'єр-міністра — міністра економіки, міністра охорони здоров'я та міністра транспорту.

«Запропоновані кандидатури можуть обговорюватись. Проте фракція «Голос», як опозиція, не голосуватиме за ці призначення», — прокоментував Железняк.

За його словами, Віктор Ляшко є частково відповідальним за провал у боротьбі з коронавірусом. Тому «Голос» не проголосує за його призначення очільником МОЗу.

«На мою думку, Віктор Ляшко як заступник міністра також частково несе відповідальність за те, що ми бачимо сьогодні у боротьбі з коронавірусом, провалом вакцинації та масового тестування. Не уявляю, як нам як опозиції проголосувати за таке кадрове призначення. Ми ще будемо збиратись щодо цього питання», — зазначив Железняк.

Нардеп також прокоментував інші кандидатури на вакантні посади в Кабміні.

«Призначення Олексія Любченка першим віце-прем'єром з питань економіки є скоріш політичним, ніж економічним рішенням. Він показав непогані фінансові результати у податковій, але не впровадив очікуваних реформ. Натомість бізнес продовжує скаржитись на корупцію в податкових питаннях. Олександр Кубраков є непоганим експертом, проте залишив дуже багато питань з приводу програми «Великого будівництва». Тому фракція «Голосу» не голосуватиме за ці призначення», — резюмував парламентар.

Підписуйся на нашi

ще новини