Гарантії безпеки для України мають бути конкретизовані, — Роман Костенко

Гарантії безпеки для України мають бути конкретизовані, — Роман Костенко

Поки Україна не стала частиною НАТО, найкращими гарантіями безпеки для неї будуть конкретно прописані обіцянки партнерів, яка країна, скільки зброї і коли надасть. Таку думку висловив народний депутат від «Голосу», секретар Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, Роман Костенко.

«Найкращі гарантії, які можуть бути для нас — це вступ в НАТО. Це беззаперечно, це прописано в нашій Конституції і те, на чому ми маємо наполягати в спілкуванні з нашими партнерами. Всі розуміють, якими би гарантії не були (а в нас вже є приклад Будапештського меморандуму), забезпечити їх може тільки членство в Альянсі», — наполягає представник «Голосу».

Поки Україна не приєдналась до НАТО, наша держава все ще потребує підтримки, але вона має бути максимально конкретною і прописаною юридично так, щоб не було двоякого трактування.

«На теперішній час для України поки без вступу в НАТО потрібно прописати максимально конкретно, які види зброї і в якій кількості для захисту від рф кожна країна нам має надати. І ці гарантії мають забезпечуватися конкретикою, без можливості різного трактування і не загальними обіцянками. Тоді це будуть гарантії. Бо якщо ми стоїмо на рубежі цивілізованої Європи і захищаємо демократію, маємо розуміти хто скільки і чого нам може надати», — акцентує народний депутат.

Підписуйся на нашi

ще новини