Генеральна прокурорка перегляне висновок щодо переатестації Вінницького обласного прокурора

Генеральна прокурорка перегляне висновок щодо переатестації Вінницького обласного прокурора

Про це генеральна прокурорка Ірина Венедиктова заявила на засіданні парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності.

Таке рішення було озвучене генеральною прокуроркою через звернення до неї народної депутатки від фракції «Голосу», вінничанки Олександри Устінової.

Саме народна депутатка Олександра Устінова підняла питання проходження атестації прокурором Вінницької області на засіданні Комітету з правоохоронної діяльності.

«Для того, щоб пройти атестацію і бути переведеним, тим паче на посаду обласного прокурора, кандидат мав зробити 2 речі: скласти іспити та довести свою доброчесність. Прокурор Бутович провалив тести не набравши 70 балів та не зміг пояснити наявність в нього елітного будинку та великої кількості землі. А від держави він ще й отримав та приватизував квартиру на 100 кв.м в Києві. Така людина не може обіймати посаду обласного прокурора Вінниці», – зауважила народна депутатка від фракції «Голосу» Олександра Устінова.

За наполяганням Устінової генеральна прокурорка пообіцяла взяти на контроль питання можливих необґрунтованих активів, а також проходження тестування прокурора Вінницької області і перевірити результати його атестації. Нагадаємо, що 1 липня Вінниці було представлено нового керівника прокуратури. Ним став Олександр Бутович, який працює в органах прокуратури з 1998 року – тобто більшу частину життя. Працював на посадах прокурора у Борисполі та Білій Церкві, заступника прокурора Чернігівської області. До призначення в прокуратуру Вінницької області займав посаду в Офісі Генерального прокурора.

За декларацією прокурора незрозуміло звідки у нього та його родини з'явилась величезна кількість нерухомого майна в Київській області: квартири, будинки, земельні ділянки.

У 2011 році прокурор разом із дружиною стали власниками будинку площею 288 кв.м., неподалік Києва, а у 2014 Олександр Іванович отримав право користування службовою квартирою в столиці площею 105 кв. м.

1.jpeg

2.jpeg

3.jpeg

Підписуйся на нашi

ще новини