«Голос» домігся підтримки України від європейського партійного об’єднання ALDE

«Голос» домігся підтримки України від європейського партійного об’єднання ALDE

Партія «Голос» заручається підтримкою міжнародних партнерів на підтримку України. Президент партійного об’єднання «Альянс лібералів і демократів за Європу» (ALDE) Ганс ван Баален виступив з публічною заявою про засудження ескалації ситуації на Сході України. Відповідну заяву партія ALDE опублікувала після онлайн-зустрічі та розмови з лідеркою партії «Голос» Кірою Рудик.

Кіра Рудик закликала європейське партійне об’єднання ALDE засудити загострення на лінії розмежування, спровоковане Російською Федерацією.

«Партія ALDE надзвичайно стурбована збільшенням напруженості та зафіксованим збільшенням збройної присутності російських військових на кордоні з Україною протягом останніх днів. Європейські ліберали виступають проти продовження незаконної окупації Кримського півострова та дестабілізаційної ситуації на сході України.

Європейські ліберали повністю підтримують народ України у своєму прагненні активізувати взаємодію та інтеграцію з Європейським Союзом та НАТО. Ми закликаємо президента Путіна негайно відвести війська від російсько-українського кордону та зменшити ескалацію напруженості відповідно до своїх міжнародних зобов'язань.

Ми закликаємо всіх європейських лідерів підтримати зусилля Франції та Німеччини у рамках Нормандського процесу, активно залучити до обговорень США та Великобританію, а також розглянути можливість введення подальших санкцій проти Росії, якщо російський уряд не погодиться на деескалацію ситуації», — йдеться у заяві ALDE.

Підписуйся на нашi

ще новини