«Голос» домігся визнання Революції Гідності історичною подією

«Голос» домігся визнання Революції Гідності історичною подією

Верховна Рада ухвалила ініційовану «Голосом» заяву, якою закарбувала політичне значення Революції Гідності як ключового моменту державотворення, пам’ять про загиблих героїв та відповідальність режиму Януковича за злочини проти власного народу і підрив основ національної безпеки й оборони України.

Офіційна позиція парламенту — обов’язковий запобіжник від повторення узурпації влади, зухвалих принижень людської гідності та обмежень мирних зібрань.

І — обов’язкова передумова для розвитку українського суспільства на цінностях гідності, демократії, рівності й верховенства права, якими повинна керуватися будь-яка влада в Україні.

Пряма мова

Кіра Рудик, голова партії «Голос», народна депутатка України:

— Це справді історична подія. Наша заява — це чітка правова оцінка, яка фіксує, що події Майдану — це безпосередній прояв демократії для усунення узурпатора. Що розслідування злочинів проти Майдану мають бути доведені до кінця і винні — нарешті притягнуті до відповідальності.

Цією заявою парламент України підтвердив правильність вибору, який зробив 7 років тому український народ. Шкода, що довелося чекати так довго, але дуже добре, що це відбулося.

Підписуйся на нашi

ще новини