«Голос» готує програму навчання для українців у найкращих університетах світу

«Голос» готує програму навчання для українців у найкращих університетах світу

24 червня 2019 — Партія «Голос» представила національну програму навчання і стажування для українців у найкращих університетах світу з подальшим працевлаштуванням в Україні – «Справжні зміни». Втіленням її у життя команда «Голосу» займеться у новому парламенті.

«Зміни роблять люди, які є носіями нових знань, ідей та цінностей. Ми прагнемо, щоб в Україні таких людей було більше. Саме тому ініціюємо національну програму «Справжні зміни» для навчання та стажування молоді в найкращих університетах світу», — розповіла голова партії «Голос» Юлія Клименко.

Доступ до програми матимуть українські студенти зі ступенем бакалавра та молоді викладачі, які мають від 3 років викладацького досвіду та визнані наукові дослідження. Вони зможуть навчатись чи стажуватись у в університетах, які входять до топ-200 Академічного рейтингу світу,взяти найкращий закордонний досвід, реалізувати і розвивати його в Україні.

«Тисячі молодих людей шукають можливості навчатись та працювати за кордоном. Вони тікають від закритості, браку можливостей для професійного зростання та невизначеності. Ми хочемо, щоб якомога більше українських студентів та молодих викладачів змогли відчути цінність якісної сучасної університетської освіти та привезти цей досвід назад до України.Це не втеча від української реальності, а шлях до трансформації цієї реальності», - прокоментувала програму її співавторка Інна Совсун, член команди «Голосу».

Пріоритетними вважатимуться спеціальності, пов’язані з технологічним розвитком економіки (інженерні та високотехнологічні спеціальності), з виконанням важливих функцій держави (лікарі, вчителі, військові та судді) та з управлінням суспільним розвитком (публічна політика та адміністрування, соціологія, політологія, економіка, право).

Щорічно у програмі братимуть участь 200 студентів та 100 викладачів. Вартість такої програми на рік становитиме близько 500 мільйонів гривень.

«Ми докладемо усіх зусиль до того, щоб залучити додаткові кошти приватних донорів — і створити нові можливості для навчання для більшої кількості студентів, аспірантів та викладачів», — сказала Юлія Клименко.

Умова участі у програмі — підписання договору про подальшу роботу в Україні. Держава пропонуватиме робочі місця за гідну винагороду в органах влади на національному та місцевому рівнях, у школах та лікарнях за фахом, на державних підприємствах або в університетах та науково-дослідних інститутах над розробкою та/чи впровадженням інновацій. Буде також можливість на конкурсних засадах отримати державні гранти на розвиток власних стартапів.

Викладачі будуть зобов’язані щонайменше впродовж трьох років працювати в українських університетах і залучатись до реформування вищої освіти — формування нових освітніх стандартів та процесів акредитації навчальних програм. У разі відмови від повернення в Україну чи роботи впродовж 3 років на розвиток України, учасник програми повертатиме інвестовані в його навчання державні кошти.

Повністю прочитати програму можна за посиланням.

Підписуйся на нашi

ще новини