«Голос» ініціює постанову про звільнення міністра охорони здоров’я Степанова

«Голос» ініціює постанову про звільнення міністра охорони здоров’я Степанова

«Голос» реєструє постанову про звільнення з посади міністра охорони здоров’я Максима Степанова. І закликає всіх народних депутатів долучитися, щоб не бути співучасниками злочину, який зараз вчиняє керівник МОЗ.

Міністр охорони здоров’я має піти у відставку, бо за два місяці роботи він провалив усі ключові питання, за які відповідає:

1) костюмів, закуплених МОЗ медики досі не бачили: учора депутати «Голосу» були на митниці і зараз там лише 29 тисяч костюмів, коли будуть інші і чи будуть — невідомо;

2) медпрацівники досі не отримали гарантованих законом 300% доплат;

3) держава досі не почала закупівлю ліків та медвиробів за кошти 2020 року і нас чекає гуманітарна катастрофа; паралельно МОЗ повертає ручний режим при закупівлях;

4) відбувається згортання медичної реформи, при цьому міністр демонструє повне нерозуміння процесів.

Міняти міністрів майже щомісяця — це неправильно, але це відбувається тому, що в Офісі президента щоразу призначають некомпетентних людей. Кожна кадрова помилка на посаді керівника МОЗ коштує Україні життів.

Пряма мова народної депутатки від фракції «Голосу» Ольги Стефанишиної:

— Закупівлю ліків та медвиробів міністр провалив, це вже очевидно. Пацієнтські організації б’ють на сполох, бо вже за кілька місяців тяжко хворі опиняться без ліків-це діти з онкологією, пацієнти з ВІЛ, гемофілією, рідкісними захворюванням тощо. Така людина не може бути міністром.

Не може бути міністром людина, яка не може виплатити медикам обіцяні і закріплені в законі 300% надбавки до зарплати. А в регіонах люди досі чекають цих грошей.

Не може бути міністром людина, яка купує костюми на 40% дорожчі, аніж це роблять міжнародники та волонтери. І ці костюми досі не доїхали до медиків, а більша частина, очевидно, так і не доїде.

Не може бути міністром людина, що не розуміє процесів, за які відповідає, а на всі питання про «покращення» медреформи відповідає популістичною фразою «я рятую лікарів».

За неповні два місяці на своїй посаді пан Степанов більше шкодив, аніж керував системою охорони здоров’я. І він має піти.

Пряма мова народної депутатки від фракції «Голосу» Олександри Устінової:

— Два дні тому міністр охорони здоров‘я Максим Степанов, якого вже всі охрестили Максим «Костюмов», нам вчергове збрехав. Ви всі почули, що до нас приїхали костюми і їх будуть розвозити по Україні для медиків. Я вчора була на митниці. Замість 71 тисячі костюмів, які мали приїхати і захищати наших медиків, приїхало 29 тисяч.

Медикам нема куди йти робити ПЛР-тести. І їм нема чим захиститися. Ті, хто зараз знаходяться не в центральних обласних лікарнях, а у районних — у них немає нічого. І Міністерство охорони здоров‘я сьогодні фактично вчиняє злочин.

У нас, як у парламенту, є лише один вихід з цієї ситуації. Ми усі зараз маємо починати піднімати питання заміщення міністра охорони здоров’я. Сьогодні фракція «Голосу» почне збирати підписи за те, щоб ця людина пішла з посади. І кожного з депутатів я закликаю підписатися під цією постановою. Тому що якщо депутат не підпишеться під нею — він стає співучасником злочину. Тому що ці дії МОЗу окрім як масовим вбивством і геноцидом медиків назвати не можна.

Підписуйся на нашi

ще новини