«Голос» ініціює продовження мораторію на перевірки бізнесу

«Голос» ініціює продовження мораторію на перевірки бізнесу

«Голос» зареєстрував проєкт закону, який забороняє скорочувати терміни дії мораторію на податкові та неподаткові перевірки. Законопроєкт 5132 забирає в уряду можливість маніпулювати трактуваннями законів і поновлювати перевірки.

Майже рік підприємці вимушені працювати в умовах карантину та локдаунів, втрачати прибутки, а іноді й власні бізнеси. Доки не закінчиться карантин, не можна допустити, щоб контролюючі органи могли в будь-який момент приходити на підприємства та зловживати своїми повноваженнями.

Пряма мова

Ярослав Железняк, голова фракції «Голос» у Верховній Раді, автор законопроєкту:

— Ще під час першої хвилі локдауну в антикризових законах я особисто наполягав на нормі, яка запроваджувала мораторій на податкові та неподаткові непланові перевірки. Бо це дивно, коли податкова приходить перевіряти непрацюючий концертний зал, чи пожежники — зачинений магазин.

Тиждень тому ми їздили регіонами, і виявилося, що там, на жаль, наш закон часто не працює. Хоч новорічні свята давно закінчилися, а контролюючі органи як ходили колядувати, так і ходять. Почасти це — результат урядової постанови, якою спробували частково скасувати мораторій.

Саме для того, щоб уряд не маніпулював законами і не зменшував строки мораторію, за які проголосував парламент, я зареєстрував цей законопроєкт. Двох трактувань у нього навіть бути не може. Він точно забере можливість відновити походеньки контролюючих органів, доки триває карантин.

Підписуйся на нашi

ще новини