«Голос» ініціює створення ТСК з розробки дорожньої карти для деокупації та реінтеграції, — голова фракції Сергій Рахманін

«Голос» ініціює створення ТСК з розробки дорожньої карти для деокупації та реінтеграції, — голова фракції Сергій Рахманін

Заява голови фракції «Голосу» Сергія Рахманіна:

— Шановні колеги, була пропозиція — проста, як цвях, і доречна, як ранкова кава: в ситуації непростій послухати президента щодо його погляду на те, що відбувається на сході України з деокупацією і реінтеграцією, послухати міністра закордонних справ і керівника Генштабу.

Ми так розуміємо, що через певні проблеми з комунікацією вони поки не отримали нашої пропозиції. Ми чекатимемо на їхні пояснення найближчим часом. У нас немає підстав вважати, що це недовіра чи, тим більше, неповага до вищого законодавчого органу. Я сподіваюся, ми усіх цих достойників побачимо у Раді найближчим часом.

Але, незважаючи на це, наша фракція вважає за доречне — і сподіваємося, що до нас долучаться інші фракції, — повернутися до витоків.

Верховна Рада є тією структурою, яка формує засади зовнішньої і внутрішньої політики. І для того, щоб у нас не виникало дивних формул, які на власний розсуд будуть тлумачити у різних місцях планети, ми пропонуємо створити тимчасову спеціальну комісію, яка б розробила підстави для дорожньої карти, якої будуть дотримувати усі посадові особи і всі органи державної влади під час подальших кроків деокупації і реінтеграції.

Сподіваюся, що ви цю ідею підтримаєте, а ми її оформимо у проект відповідної постанови.

Підписуйся на нашi

ще новини