«Голос» ініціює створення у парламенті тимчасової слідчої комісії щодо нападів на активістів

«Голос» ініціює створення у парламенті тимчасової слідчої комісії щодо нападів на активістів

У Верховній Раді необхідно створити Тимчасову слідчу комісію щодо нападів на активістів. Про це заявила з парламентської трибуни народна депутатка від фракції «Голосу» Соломія Бобровська.

«Є питання, які залишаються у суспільстві відкритими. Зокрема, серія нападів на активістів — так званий, «список Гандзюк». Йдеться про 55 замахів, п’ять з яких, на жаль, завершилися летально — смертю. Вважаю за потрібне створити ТСК щодо нападів на наших друзів і колег — тих, хто сьогодні бореться за те, аби голос правди був почутий», — сказала Бобровська.

Вона закликала голів парламентських фракцій долучитися до ініціативи: «Моє звернення до усіх голів фракцій: надайте свої пропозиції щодо складу Тимчасової слідчої комісії щодо «списку Гандзюк». Ми повинні зрушити цю справу спільними зусиллями. Адже, коли ми закликаємо громадських активістів бути активними, ми маємо забезпечити їм і безпеку, і повагу».

«Зокрема, про згаданого вчора Сергія Стерненка. Протягом 2017—2018 років вчинялися три замахи на його життя і жоден ані з нападників, ні з замовників не був притягнутий до відповідальності. Окрім того, ті, хто виконували це замовлення, сьогодні перебувають закордоном», — додала Соломія Бобровська.

Також депутатка подякувала депутатам Верховної Ради попереднього скликання, які минулого року входили до Тимчасової слідчої комісії і намагалися допомагати правоохоронним органам у розслідуванні нападів на активістів.

Підписуйся на нашi

ще новини