«Голос» має економічний антикризовий план для країни, — Кіра Рудик

«Голос» має економічний антикризовий план для країни, — Кіра Рудик

Пряма мова

Кіра Рудик, лідерка партії «Голос»:

— За цей рік Україна ще більше «закріпила» за собою звання найбіднішої країни Європи. І мільйони українців щодня відчувають це на собі! Уряд своєю абсолютною некомпетентністю довів країну до цього стану. Попри пусті обіцянки зростання економіки, за перший квартал ми бачимо зниження на 3%.

Безробіття зараз уже на рівні кризи 2009 року. За минулий рік близько мільйона українців, просто вдумайтесь в цю цифру, близько мільйона втратили роботу.

Ціна неоголошених заздалегідь локдаунів вражаюча. Лише сектор громадського харчування, ресторатори втратили більше шести мільярдів гривень.

При цьому лише три мільярди гривень уряд виділив на всіх підприємців. Наразі більшість малих та середніх підприємств можуть протриматися в умовах карантину приблизно два місяці. Потім вони закриються назавжди. А державну допомогу, яку зараз виділяють, вони витратять на погашення кредитів.

У Кабінету міністрів просто немає плану для економіки! І це на другому році пандемії, коли він так сильно потрібен. Уряд не зміг запропонувати нічого системного для того, щоб захистити роботу та доходи наших громадян.

З чого більшість планує платити зарплати та пенсії, якщо зараз системно знищує платників податків?

Партія «Голос» не чекає відповіді на це риторичне запитання. Ми діємо. Тому ми ініціювали позачергове скликання парламенту для того, щоб Верховна Рада сама знайшла відповідь на загрози, які стоять перед країною.

Ми пропонуємо два конкретних кроки.

Перший. Це організована вакцинація. Ще 100 днів тому «Голос» запропонував дорожню карту вакцинації, потрібно просто скористатися нею зараз для того, щоб жодна вакцина не пропадала. Для того, щоб люди, які хочуть вакцинуватися, мали доступ. Вакцинація — це єдиний шанс для країни повернутися до нормальної роботи і життя.

І другий — це виконання антикризового економічного плану «Голосу». Ми закликаємо проголосувати наш законопроєкт №5346 для підтримки економіки. Це реальний план дій, щоб захистити робочі місця українців, зберегти підприємства від банкрутства і дати шанс нашій економіці на розвиток.

Час повернути людину в центр політики. Час використати наші знання, експертизу, ідеї, щоб показати результат. Українці очікують від нас цього.

Підписуйся на нашi

ще новини