«Голос»: на окрузі № 118 відбувається крадіжка результатів

«Голос»: на окрузі № 118 відбувається крадіжка результатів

На 118 виборчому окрузі у Львові, за результатами екзит-полу, який провела соціологічна агенція ФАМА, перемогла кандидат від політичної Партії «ГОЛОС» Васильченко Галина Іванівна. За цим опитуванням, вона набрала 36,3% голосів. Її найближчий опонент, нардеп від БПП Богдан Дубневич - 22,9%.

Паралельний підрахунок голосів, проведений штабом «Голосу», показує перевагу Галини Васильченко на більш як 1500 голосів.

Починаючи з 22.00 21 липня, до інформаційно-аналітичної системи ЦВК «Вибори» вводилися відомості насамперед щодо тих виборчих дільниць, де переміг Дубневич Богдан Васильович. На сайті ЦВК він відображений як переможець по цьому округу з розривом 3%.

У вечірній час спостерігачі «Голосу» відзначили аномальний стрибок явки виборців в сільських дільницях, який сягав іноді 90%, при загальній явці по Львівській області у 53,42%.

Починаючи орієнтовно з 2-ої години ночі спостерігачі «Голосу» фіксували штучне затягування роботи окремих дільничних виборчих комісій. На їхню думку, протоколи складалися коректно не на всіх дільницях. Унаслідок цього, протоколи та виборча документація з окремих ДВК штучно затримуються та не доставляються в Окружну виборчу комісію. Це саме ті дільниці, де Васильченко суттєво обходить Дубневича.

Окружна виборча комісія додатково скеровує на уточнення протоколи тих ДВК, де виграє Васильченко, з надуманих технічних підстав. На думку штабу «Голосу», що це робиться з метою «вибити» невигідні Дубневичу виборчі дільниці.

Станом на 14:30 22 липня, ситуація є вкрай загрозливою. «Вважаємо, що вже здійснюється сценарій викрадення перемоги у кандидата Політичної Партії «ГОЛОС» у виборчому окрузі № 118. Маємо в всі підстави сумніватися у можливості встановлення чесних результатів,» - сказав лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук.

Партія «Голос» вимагає у Центральної виборчої комісії невідкладно змусити окружну та дільничі комісії 118-го округу виконати вимоги закону та встановити підсумки голосування в межах округу №118: прийняти протоколи ДВК, внести їх в ІАС «Вибори» та скласти протокол про підсумки голосування.

«Голос» закликає правоохоронні органи, насамперед Міністра внутрішніх справ та Національну поліцію вжити усіх можливих заходів для забезпечення встановлення чесного результату виборів в окрузі № 118. Лідер партії також звернувся до Президента України Володимира Зеленського з проханням невідкладно втрутитися та вжити заходів для недопущення фальсифікації волевиявлення на окрузі № 118.

Підписуйся на нашi

ще новини