«Голос» не дасть перетворити Україну в поліцейську державу, — Ярослав Юрчишин

«Голос» не дасть перетворити Україну в поліцейську державу, — Ярослав Юрчишин

Не дозволити перетворити Україну в поліцейську державу через слабкість центральної влади і кризи — одне з ключових завдань «Голосу» як у 2020-му, так і в 2021 році.

«Голос» буде і далі контролювати, щоб правоохоронні та антикорупційні органи працювали прозоро та незалежно, а суди були однаково справедливими для кожного.

Пряма мова Ярослава Юрчишина, заступника голови партії «Голос», першого заступника голови комітету ВР з питань антикорупційної політики:

— Судова реформа, яку президент імітував 2020 році, так і не розпочалася. «Голос» робить все, щоби до суду потрапляли лише професійні кандидати.

Звісно, цьому є протидія. Контроль правоохоронної та судової гілки критично необхідний для влади, яка не хоче реформ, а хоче жити по-старому — вертаючи на високі посади кадри часів Януковича, таких як Татаров, і покриваючи їх після звинувачення в корупції.

Тож 2021 рік потребуватиме ще більше праці для запуску реальної судової реформи. Щоби суддями ставали ті, до яких немає запитань щодо їхньої доброчесності і професійності. Які будуть судити по закону права, а не по закону сили.

Ми будемо сприяти, щоби антикорупційна інфраструктура — НАЗК, НАБУ, САП, ВАКС — залишалися незалежними, ефективними і приносили результат.

Сподіваюся, що «Голосу» вдасться добитися, щоби 2021 рік став не роком згортанням антикорупційної та інших реформ, а роком становленням України як країни з верховенством права.

Підписуйся на нашi

ще новини