«Голос» не дав протягнути у Виборчий кодекс норму, яка дозволила б провести референдум про особливий статус Донбасу, — Лозинський

«Голос» не дав протягнути у Виборчий кодекс норму, яка дозволила б провести референдум про особливий статус Донбасу, — Лозинський

Коротко: Партія «Голос» не дала владі за два дні до початку виборчого процесу змінити виборчі правила і «пропхати» в них фактично референдум про особливий статус Донбасу. Сьогодні на поспішно зібраному комітеті більшість намагалася включити в зміни до Виборчого кодексу норму, яка дає право Центральній виборчій комісії під час виборів проводити соціологічні опитування. Але їм не вистачило голосів – зібрали тільки 13 із 14 необхідних.

Детальніше: Ініціативу щодо референдум про особливий статус Донбасу влада сховала за назвою «опитування», яке хочуть дозволити робити вже на цих виборах. Насправді це повноцінний референдум – «опитувати» людей будуть в день виборів.

Це такий самий референдум який робив Медведчук – ми впізнаєм технологію. Яке питання можна поставити в таке «опитування»? Вочевидь про особливий статус Донбасу – ми тепер розуміємо навіщо була «підготовка» Кравчуком та Фокіним. Саме тому рішення про те, яке саме питання стоятиме в «опитуванні» ухвалює Уряд, а не Парламент» – пояснює хитрість влади народний депутат Роман Лозинський.

Користь для офісу президента очевидна. По-перше, почати мову про особливий статус Донбасу – цього вимагають росіяни. По-друге під приводом «опитування» проводити додаткову агітаційну кампанію. Це порушення всіх можливих правил виборів, цього року таке робили тільки в Росії та Білорусі.

Пряма мова Романа Лозинського, народного депутата фракції «Голосу», першого заступника голови комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування:

— Ми не допустили державної зради!

Сьогодні на Комітеті, за два дні до початку виборчого процесу влада намагалася змінити правила, щоб «пропхати» туди референдум про особливий статус Донбасу.

За цю відверту зраду проголосували 13 із 14 потрібних владі голосів. Після результатів на табло, було здійснено нахабну і незаконну спробу переголосування, але ми цього ми не допустили.

Дякую всім притомним колегам, які не підтримали здачу державних інтересів. Дякую колегам з Голос, які прийшли на комітет і допомогли тримати оборону.

Підписуйся на нашi

ще новини