«Голос» оновив партійний статут: основні зміни

«Голос» оновив партійний статут: основні зміни

Сьогодні, 29 липня, на з'їзді політичної партії «Голос» була затверджена нова редакція статуту, яка конкретизувала ідеологічні засади і мету роботи партії, розширила залучення територіальних організацій партії до управління і прийняття управлінських рішень в партії, суттєво зменшила повноваження голови партії на користь Політичної ради. Всі нововведення підтримали усі присутні делегати. Це стане важливим і потужним кроком для подальшого розвитку й зміцнення нашої команди. Про це заявив народний депутат партії «Голос» у Верховній Раді Андрій Осадчук.

«Статут партії — це єдині правила, за якими вона має працювати, тому ці правила мають бути чіткими і зрозумілими. Всі члени партії мають їх дотримуватися. Бо інакше це не інституція і не демократія. Насправді, партія «Голос» перші півтора роки свого існування прекрасно жила із статутом, який був створений її засновником, всі були задоволені. Але коли почалась активна боротьба деяких колег за владу, статут почав не влаштовувати їх. Хоча всі, хто вступають в будь-яку партію, автоматично визнають статут і зобов'язані його дотримуватись», — зазначив Андрій Осадчук.

Статут має відповідати зовнішнім викликам, додав нардеп. І для партії «Голос» основним викликом були не внутрішні протиріччя і політична конкуренція, а вдало проведені місцеві вибори-2020. Вони забезпечили представництво партії в десятках місцевих рад. Ми дійсно стали загальноукраїнською політичною силою. І ми зрозуміли, що є потреба змінити статут.

«Сьогодні була ухвалена редакція статуту, над якою ми працювали півроку. З'їзд підтримав запропоновані зміни і я певен, що це дасть суттєвий поштовх для розвитку партії. Зміни, які ми внесли до статуту, не є технічними. Таблиця правок складається зі 130 сторінок і члени партії бачили, що всі зміни якісні. По-перше, ми вдосконалили ідеологічні засади. На даний момент її мета — розбудова України як ліберально-демократичної республіки, в якій панує демократія, верховенство права, вільна ринкова економіка, без преференцій й адміністративних переваг, де забезпечене економічне зростання та можливість кожної людини реалізувати себе, гарантована довгострокова безпека народу України і кожного громадянина через членство України в НАТО», — розповів Андрій Осадчук.

Так само вдосконалені основні завдання партії, де на першому місці — збереження і захист конституційного ладу, розвиток українських державних інституцій і просування до системи безпеки Євроатлантичного Альянсу, підкреслив народний депутат. Було багато розмов і спекуляцій щодо ролі голови партії в системі органів управління партії «Голос». Хоча ці правила були започатковані ще 2 роки тому засновником партії.

«Ми розуміємо, що потрібне ширше залучення регіонів до управління партією, тому внесли наступні зміни: новий статут гарантує присутність в політичній раді партії представників регіонів. Це було і раніше, за сприяння Кіри Рудик, а тепер це прописано в статуті. Не менше 50% політради представляють регіони. Ще один момент — фактично всі повноваження голови партії ми передали членам політради. Також забезпечили незалежність контрольно-ревізійної комісії від голови партії», — підкреслив Андрій Осадчук.

Розуміючи важливість ролі регіонів, «Голос» планує запровадити статутний дорадчий орган — Раду регіонального розвитку, до якої ввійдуть керівники всіх місцевих осередків і також керівництво виконавчого органу партії. Це потрібно, щоб представники регіонів відчували власну причетність до розбудови партії і були в курсі всіх подій.

Партія «Голос» певна, всі нововведення сприятимуть розвитку й зміцненню партії для впровадження якісних змін в Україні.

Підписуйся на нашi

ще новини