«Голос» отримав повне членство в Альянсі європейських ліберал-демократів

«Голос» отримав повне членство в Альянсі європейських ліберал-демократів

Партія «Голос» — перша з парламентських партій України, яка отримала повне членство у європейському партійному об’єднанні «Альянс лібералів і демократів за Європу» (ALDE).

Відповідне рішення прийняли представники ліберал-демократичних партій різних країн Європи на засіданні Ради об'єднання 18 листопада.

ALDE налічує 70 партій із 45 країн Європи і має політичні групи в Європейському парламенті, Парламентській асамблеї Ради Європи та Парламентській асамблеї НАТО.

Серед членів ALDE — німецька «Вільна демократична партія», шведська «Ліберальна партія», польська «Новочесна», австрійська «NEOS» і багато інших. До Альянсу також входять прем’єрміністри Бельгії, Естонії, Нідерландів, Люксембургу, Чехії та Ірландії.

Щоб бути прийнятою в ALDE, партія має довести, що дійсно працює в інтересах суспільства, має представництво в багатьох регіонах своєї країни, а головне — поділяє цінності ліберальної демократії, верховенства права, толерантності, захисту прав людини, та принципів ринкової економіки.

Статус повного члена Альянсу дозволить «Голосу» делегувати представників на засідання Конгресу та Ради ALDE і повноцінно брати участь у політичній роботі об'єднання: вносити резолюції на розгляд, голосувати за резолюції інших партій, брати участь у навчаннях і обмінах досвідом.

Пряма мова Інни Совсун, народної депутатки України, заступниці голови партії «Голос»:

— Членство в ALDE — це доступ до європейських партій, парламентарів різних країн Європи, членів Європейського парламенту, міністрів та очільників урядів європейських країн.

Резолюції ALDE можуть братися за основу та вноситися на голосування у Європейському парламенті. Тобто «Голос» зможе лобіювати інтереси України і стежити за тим, щоб вони залишалися у європейському порядку денному. Привертати увагу до російської агресії, переконувати підтримувати Україну.

До речі, президент ALDE Ганс ван Баален — теж у «чорному списку» РФ, як і більшість депутатів «Голосу». Він каже, що пишається тим, що потрапив до нього разом з колегами, які відстоюють Україну і протистоять агресії Путіна.

Підписуйся на нашi

ще новини