«Голос» переконаний: для економічного розвитку Сходу України потрібні інвестиції та молоді фахівці

«Голос» переконаний: для економічного розвитку Сходу України потрібні інвестиції та молоді фахівці

Східні регіони України будуть розвиватися тоді, коли тут будуть інвестиції та кваліфіковані кадри. Про це заявила народна депутатка «Голосу» Інна Совсун під час зустрічі з підприємцями в Рубіжному.

«Голос» розробив план економічного розвитку Східної України, який є частиною великого Національного плану «Голосу» на 2021 рік. Адже відновлення української економіки та допомога малому і середньому бізнесу — один з пріоритетів партії.

Пряма мова

Інна Совсун, народна депутатка, заступниця голови партії «Голос»:

— Східна Україна не буде розвиватися без двох факторів — інвестицій, які є неможливими без стабільних і прозорих умов для ведення бізнесу, та кваліфікованих підприємців, які працюватимуть на сучасних технологічних підприємствах і допомагатимуть розвивати регіон.

Проблема нестачі кадрів не нова — про це ми чули і в інших містах всеукраїнського туру «Голосу», зокрема і в Черкасах. Але тут, на Донеччині та Луганщині, це питання стоїть особливо гостро.

Окрему увагу варто звернути на проблему вищої освіти. Основні університетські центри — Донецьк і Луганськ — захоплені, частина університетів переїхали в інші області України. А ті, що залишилися у цьому регіоні, потребують додаткової державної підтримки, щоб вони були у змозі давати якісну освіту та випускати кваліфіковані кадри.

Повинна бути цілеспрямована державна політика для того, щоб забезпечувати Східну Україну фахівцями. І головне — створити у регіоні такі умови, щоб молоді фахівці тут залишалися.

Підписуйся на нашi

ще новини