«Голос» підтримав закон, спрямований на відновлення доріг

«Голос» підтримав закон, спрямований на відновлення доріг

Фракція «Голосу» підтримала проект закону №1047 про здійснення габаритно-вагового контролю, який передбачає фіксацію порушень вагових і габаритних вимог до транспорту в автоматичному режимі та направлення штрафів за такі порушення у дорожній фонд на ремонт і будівництво доріг.

Важливий для відновлення доріг законопроект ухвалено у двох читаннях. Як повідомила перший заступник голови Комітету з питань транспорту та інфраструктури, народна депутатка від фракції «Голосу» Юлія Клименко, із набуттям чинності новий закон дозволить:

  • автоматично фіксувати порушення габаритно-вагових норм;
  • зменшити масштаби й рівні перевантаження автотранспорту, що забезпечить довший термін експлуатації доріг (10% перевантаження прискорює амортизацію на 30%);
  • підвищити ефективність державного контролю, зменшити людський фактор і, як результат, корупцію;
  • збільшити надходження до Державного дорожнього фонду та ефективно витрачати кошти фонду;
  • створити умови для чесної конкуренції на ринку вантажних перевезень.

«Перші сім пілотних комплексів вартістю 6,5 млн євро вже почали встановлювати у Києві та Київський області за гроші міжнародних партнерів. Ще 115—120 комплексів потрібно встановити на дорогах загальнодержавного значення. І цей закон запустить механізм встановлення таких комплексів по всіх магістральних дорогах», — повідомила Клименко.

Вона також нагадала, що погані дороги регулярно стають причиною дорожньо-транспортних пригод, яких за минулий рік в Україні загалом сталось понад 150 тисяч: в них загинуло 3 350 людей, а ще 30 тисяч — отримали поранення. Тому важливість якнайшвидшого приведення доріг у належний стан розуміють усі.

«Комітет проголосував одностайно незалежно від партії приналежності. Тепер справа за Міністерством інфраструктури України», — наголосила Юлія Клименко.

Підписуйся на нашi

ще новини