«Голос» починає роботу у радах громад

«Голос» починає роботу у радах громад

Вибори в об’єднаних територіальних громадах такі ж важливі, як і парламентські та президентські. Партія «Голос» висунула своїх нових кандидатів у місцеві депутати і 22 грудня отримала свої перші перемоги на місцевих виборах.

Представники «Голосу» тепер працюватимуть у місцевих радах у Великобіркіській і Нараївській ОТГ на Тернопільщині та у Гурівській та Братолюбівській ОТГ у Кіровоградській області. Нові обранці працюватимуть на результат, відповідно до програми партії.

Децентралізація дозволила отримати більше ресурсів та повноважень на місцях. Місцеве самоврядування напряму має відображати суспільні запити населення сіл, селищ та міст. Місцеві депутати «Голосу» представлятимуть інтереси своїх громад у місцевих радах та вирішуватимуть проблемні питання.

Пряма мова Ярослава Юрчишина, народного депутата фракції «Голосу» у парламенті:

– Тактика «Голосу» – пропонувати якість, а не кількість. Тобто ми ретельно відбираємо кандидатів, і лише коли на всі 100% впевнені, що вони зможуть запропонувати нову якість у політиці – готові їх підтримувати. Ця тактика дала результат. Тому відмовлятися від неї ми не збираємося на наступних етапах місцевих виборів. Поступово нарощуватимемо свою присутність у місцевих радах, пропонуючи новий рівень якості та відповідальності.

Ми у процесі децентралізації, тобто передачі повноважень та ресурсів їхнього здійснення з національного рівня на локальний та регіональний.

Що потрібно, щоб бути ефективним при зміні правил? Мати якісний план як скористатися цими можливостями для якіснішої освіти та медицини, розвитку інфраструктури та захисту довкілля, створення економічних планів розвитку громад, тощо. Концентруватися на розвитку, якісно використовуючи той ресурс, що є, і працювати над здобуттям нового – це завдання депутатів «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини