«Голос почують всі українці», — Вакарчук

«Голос почують всі українці», — Вакарчук

«Голос» випустив агітаційний ролик із перекладом жестовою мовою

2 липня 2019 - Вчора в ефірах національних телеканалів з’явився передвиборчий ролик партії «Голос» із перекладом жестовою мовою. Таким чином партія «Голос» хоче дати голос усім громадянам України, навіть якщо вони самі не чують.

«Кожен українець має невід’ємне право на гідне життя, і «Голос» буде говорити й від їхнього імені, щоб їхні голоси теж звучали в суспільстві та державі», — сказав Святослав Вакарчук, лідер партії «Голос».

На думку Вакарчука, сьогодні слово «інклюзія» в українському суспільстві сприймається як щось далеке, те, що не має прямого відношення до нас. «Людей з інвалідністю в Україні не бачать і не чують. Сьогоднішні умови в країні не дозволяють їм бути повноцінно інтегрованими в суспільне життя. От і складається враження, що проблеми нема. Але вона є, і вона важлива», — сказав Вакарчук.

«Інформація має бути доступною для всіх! Кожен має право зробити свідомий вибір, а не користуватися чужими порадами. Партія «Голос» першою, за власною ініціативою адаптувала відеоконтент для сприйняття людей з порушенням слуху. Це викликає повагу і надію, що нові політики і надалі опікуватимуться проблемами людей з порушеннями слуху», - прокоментувала Тетяна Радченко, викладачка та перекладачка української жестової мови.

Відеоролик ілюструє, як старі політики позбавляють людей голосу. «Старі політики поставили країну на беззвучний режим — не чують, ігнорують і знову намагаються потрапити в Раду. Досить. Час повернути людям голос. Змінимо раду — змінимо Україну!» — закликає партія голосом Святослава Вакарчука.

Підписуйся на нашi

ще новини