«Голос» показав факти кнопкодавства під час призначення Шкарлета міністром освіти

«Голос» показав факти кнопкодавства під час призначення Шкарлета міністром освіти

Народні депутати «Голосу» підготували матеріали, які свідчать про кнопкодавство під час призначення міністром освіти Сергія Шкарлета, однак комітет з питань регламенту та депутатської етики відмовився їх розглядати.

Офіційне пояснення комітету — «ми нічого не зможемо зробити з цими матеріалами».

Попри це, комітет погодився звернутися до Управління державної охорони по записи із камер у парламентській залі. Бо досі УДО відмовлялося це робити, посилаючись на абсурдні бюрократичні процедури.

Зібрані факти голова парламенту передасть в Офіс генпрокурора та Держбюро розслідувань. Якщо вину депутатів доведуть, за це їм загрожує кримінальна відповідальність.

Пряма мова Інни Совсун, народної депутатки України, заступниці голови партії «Голос»:

— Комітет з питань Регламенту та депутатської етики відмовився розглядати матеріали, які явно свідчать про кнопкодавство. По суті, комітет проігнорував усі матеріали, які надали депутати фракції «Голос», і заявив, що не може нічого з цим зробити, та й взагалі не дуже має часу цим займатися.

Разом з тим, кнопкодавство — це кримінальна відповідальність, і депутати-порушники мають бути покарані. Шкода, що Регламентний комітет відмовився включатися у це питання та захистити честь Верховної Ради як інституції, продемонструвавши неготовність визнавати та карати порушення всередині парламенту.

Проте ми переконані, що наявних матеріалів буде достатньо для правоохоронних органів. Відповідне звернення до правоохоронних органів від депутатів «Голосу» буде передано вже сьогодні.

Також потрібно зробити все можливе, щоб таке більше не повторилося у Верховній Раді. І потрібно повернути питання сенсорної кнопки під час голосування.

Підписуйся на нашi

ще новини