«Голос» продовжує політику відкритості: кандидати на посаду судді Конституційного Суду від фракції будуть обрані на  відкритому конкурсі

«Голос» продовжує політику відкритості: кандидати на посаду судді Конституційного Суду від фракції будуть обрані на відкритому конкурсі

Фракція «Голосу» оголошує відкритий конкурс з відбору кандидатів/кандидаток на посади судді Конституційного Суду України. Це кандидати, яких фракція подаватиме на розгляд парламенту.

Проведення таких конкурсів не є обов’язком партій, але «Голос» принципово виступає за відкритість у відборі на всі ключові посади в державі. Саме тому за власною ініціативою оголошує конкурси на кандидатури, які має право подавати від парламентської фракції.

Відповідно до українського законодавства, суддею Конституційного Суду може бути громадянин/громадянка України, який/яка:

  • володіє державною мовою;
  • на день призначення досяг сорока років;
  • має вищу юридичну освіту і стаж професійної діяльності у сфері права щонайменше п’ятнадцять років;
  • має високі моральні якості;
  • є правником із визнаним рівнем компетентності.

Особа, яка бажає взяти участь у конкурсі, має надіслати заяву та інші документи, визначені частиною четвертою статті 12 Закону України «Про Конституційний Суд України», рекомендованим листом (з повідомленням про вручення) на адресу:

01008, м. Київ, вул. Грушевського, 5, Фракція ПП «Голос», із позначенням на конверті «На конкурс з відбору кандидата на посаду судді Конституційного Суду України».

Документи для участі у конкурсі, подані в інший спосіб (електронною поштою тощо), не приймаються.

Строк подачі документів — сім календарних днів, з 10 лютого 2020 року до 16 лютого 2020 року (включно).

Підписуйся на нашi

ще новини