«Голос» пропонує криміналізувати сепаратні переговори з агресором

«Голос» пропонує криміналізувати сепаратні переговори з агресором

Партія «Голос» ініціює проект закону про криміналізацію сепаратних переговорів з представниками держави-агресора. Партія пропонує уповноважити СБУ запобігати та протидіяти таким переговорам, а Нацраді з питань телебачення і радіомовлення — позбавляти ліцензії мовників, які підтримують зрадників інформаційно.

«Пора називати речі своїми іменами. Люди, які підривають українську незалежність і продають її Росії, — зрадники держави. Україна мусить захищати себе і своїх громадян на всіх фронтах. Саботаж усередині країни треба припиняти. Це наш обов’язок перед тими, хто проливає кров на передовій», — сказав лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук.

Законопроект розширює статтю 111 «Державна зрада» Кримінального кодексу України. Покарання за сепаратні переговори — позбавлення волі на 13-15 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 5 років.

Запобігання і протидія таким переговорам має належати до обов’язків Служби безпеки України. Відповідні зміни запропоновано до закону про СБУ.

«І нарешті, щоб відбити у деяких антиукраїнських політиків-олігархів бажання вступати в сепаратні переговори, ми пропонуємо ускладнити їм використання телеканалів, куплених для розхитування української державності», — наголосив Вакарчук.

Тому в законі про телерадіомовлення «Голос» пропонує додати до переліку неприпустимих дій заклики до насильницької зміни конституційного ладу України, поширення інформації, що посягає на територіальну цілісність і суверенітет України або виправдовує агресію проти України чи окупацію її території. А Нацраду з телерадіомовлення — уповноважити анульовувати ліцензії телерадіоорганізацій за поширення такої інформації.

«Україна визнала Росію державою-агресором та окупантом. Це закріплено законом. Росія цинічно порушує норми міжнародного права, права людини, суверенітет і територіальну цілісність України. Жоден політичний діалог не може відбуватися за межами закону. Ведення переговорів від імені України без повноважень від органів державної влади повинно бути кримінальним злочином. Сепаратні переговори — це державна зрада», — підсумував Святослав Вакарчук.

Тут можна скачати законопроект та порівняльну таблицю.

Підписуйся на нашi

ще новини