«Голос» пропонує план реанімації Донбасу, яку слід розпочати вже у 2021, — Кіра Рудик

«Голос» пропонує план реанімації Донбасу, яку слід розпочати вже у 2021, — Кіра Рудик

Відновлення Донбасу — невід’ємна частина Національного плану «Голосу»-2021. Фундаментом плану реанімації регіону є не лише мир на українських умовах, але й економічний розвиток регіону, і відшкодування завданих агресором збитків.

Сьогодні лідерка «Голосу» Кіра Рудик презентує його громаді й партійним осередкам на Донеччині в рамках всеукраїнського туру, під час якого команда «Голосу» знайомить з планом партії на 2021 рік українців на Сході країни.

Пряма мова

Кіра Рудик, лідерка партії «Голос»:

— У «Голосу» є план реанімації Донбасу. І цей план передбачає, що відновлення регіону можна розпочати вже у 2021 році. Не чекаючи «світлого дня», коли путінська Росія виведе свої війська з нашої землі.

Донбасу потрібен розвиток економіки, і це — єдиний шлях повернути території без людських жертв. Для цього вже сьогодні є достатньо інструментів бюджетного планування. Вже зараз можна знизити податки на працю та зменшити навантаження на працівників. Покращити екологічні умови виробництва, зробити його безпечним для працівників та мешканців міст. Інвестувати в енергоефективність. Ці речі під силу зробити державі для Донбасу вже зараз. І ці зміни дуже на часі.

Друга важлива складова плану для Донбасу — мир на українських умовах. Команда «Голосу» розробила реалістичну стратегію деокупації як альтернативу мертвим Мінським домовленостям, з якими ми лише втрачаємо дорогоцінний час.

У перспективі Донбасу будуть потрібні багатомільярдні інвестиції у відновлення після війни. Залучення іноземного та українського капіталу — невіддільна частина Нацплану «Голосу» для цього регіону.

Також дуже важливо підрахувати завдані агресором збитки й разом з міжнародною коаліцією змусити Кремль дорого заплатити за окупацію території України. Ми ініціювали створення для цього спеціального державного органу й працюємо над ухваленням відповідного закону.

Команда «Голосу» прорахувала як коротку й середню, так і довгострокову перспективи. І наш план зможе запустити відновлення регіону. Бо як адвокати інтересів українців, ми переконалися: коли немає плану — не буде діла.

Підписуйся на нашi

ще новини