«Голос» пропонує скасувати злочинні правки Януковича до закону про столицю і запровадити справжню незалежність самоврядування в Києві

«Голос» пропонує скасувати злочинні правки Януковича до закону про столицю і запровадити справжню незалежність самоврядування в Києві

Фракція «Голосу» у Верховній Раді зареєструвала законопроект, який повинен повернути киянам право на самоуправління та виправити помилки, яких припустилась ще команда Віктора Януковича, коли розділила повноваження мера міста та голови київської адміністрації.

Законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про столицю України – місто-герой Київ» містить положення, які повертають киянам права на керівництво містом: об’єднання посад мера міста та голови КМДА а також повернення районних рад.

«Президент не має політичного права призначати головою КМДА когось іншого, ніж обраного міського голову. Це не лише наше переконання, так вважає 72% киян, згідно з недавнім соціологічним опитуванням групи «Рейтинг». Навіть при тому, що більшість киян незадоволені роботою чинного голови КМДА та Київради, вони хочуть мати право визначати долю Києва, правила життя в Києві, бюджет Києва самостійно. І народні обранці зобов’язані повернути ці права, які забрала команда Януковича ще в 2010 році, коли «продавила» через керований парламент розділення посад мера та голови адміністрації», – заявила співавторка проекту, народна депутатка від фракції «Голос» Кіра Рудик.

Законопроект також передбачає відновлення роботи районних рад, які реально керуватимуть місцевими адміністраціями, враховуючи думку та потреби мешканців. За словами Кіри Рудик ці нововведення захистять обраного киянами мера, ким би він не був, від тиску президента та його команди, хто би не займав цю посаду сьогодні чи в майбутньому.

«Закон від 2010 року був частиною зрозумілого сьогодні процесу узурпації влади Віктором Януковичем, який намагався контролювати країну. «Голос» послідовно виступає проти концентрації влади в руках посадовців, незалежно від їх повноважень. І пропонований нами закон є послідовним кроком для партії, яка націлена на розбудову інституцій, а не посилення окремих людей. Переконана, саме такий підхід буде найкраще сприйнятий киянами, і саме тому має всі шанси на ухвалення у Верховній Раді», — наголосила депутатка.

Підписуйся на нашi

ще новини