«Голос» просить МВС і Нацполіцію розслідувати незаконну агітацію проти партії

«Голос» просить МВС і Нацполіцію розслідувати незаконну агітацію проти партії

Поширення неправдивої інформації про партію «Голос» на плакатах та в SMS-розсилках, що спотворює реальний перебіг виборів, — це правопорушення, що передбачає кримінальну відповідальність.

«Перешкоджання вільному волевиявленню — це кримінальний злочин, його виконавці мають бути покарані. Ті, хто звик діяти брудними методами, повинні усвідомити, що так більше не буде. «Голос» боротиметься за право виборців на чесний і прозорий процес», — заявила голова партії «Голос» Юлія Клименко.

Незаконна агітація проти партії відбувається, зокрема, у Львові та Львівській області, де виборці отримують SMS-повідомлення про нібито розчарування українців у «Голосі». З того ж номера надходять повідомлення про зростання рейтингу іншої партії та розклад візитів її лідера.

Відповідну заяву про вчинення кримінального правопорушення з проханням розпочати розслідування партія «Голос» направила міністру внутрішніх справ Арсену Авакову та голові Нацполіції Сергію Князєву.

«Є всі підстави вважати, що мають місце факти перешкоджання вільному здійсненню громадянами свого виборчого права, а також перешкоджання політичній партії «Голос» як суб'єкту виборчого процесу, а отже — склад злочину, передбаченого ч. 1 ст. 157 Кримінального кодексу України», — йдеться у заяві «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини