«Голос» разом з підприємцями вимагає прийняти антикризовий план для економіки, — Кіра Рудик

«Голос» разом з підприємцями вимагає прийняти антикризовий план для економіки, — Кіра Рудик

«Голос» послідовно виступає за збалансовану та активну політику держави, спрямовану на підтримку економіки, збереження робочих місць українців та захист підприємств від банкрутства.

Для цього партія пропонує ряд системних кроків, викладених в економічному плані «Голосу». Серед ключових кроків — зниження податків на працю, що дозволить зберегти робочі місця та допоможе детінізації економіки, а також зменшення тиску чиновників на економіку. Ми вже домоглися прийняття законопроекту про Бюро економічної безпеки. Але пандемія та відсутність програми від Уряду вимагають від Верховної Ради рішучих та оперативних дій з підтримки економіки.

Пряма мова

Кіра Рудик, лідерка партії «Голос»:

— Уряд Шмигаля обмежує свою підтримку економіки тим, що виплачує частині підприємців по 8 000 гривень. Це не допомога, це — знущання. На ці гроші неможливо платити зарплату та зберегти робочі місця, неможливо погасити кредит чи платити оренду.

Тому депутати «Голосу» зареєстрували у парламенті законопроект № 5346, що спрямований на підтримку підприємців та захист робочих місць під час пандемії. Він включає в себе чотири реальні інструменти підтримки економіки.

По-перше, звільнення від сплати ЄСВ для всіх підприємств, що постраждали від локдауну. Друге — мораторій на податкові та планові неподаткові перевірки. Кожна перевірка бізнесу має бути виправданою. Третє — надання права громадам зменшувати ставки місцевих податків і зборів для підтримки бізнесу. Четверте — розширення можливості отримати виплати від держави, щоб хоч вісім тисяч гривень отримали всі підприємці, які потребують допомоги через зупинку бізнесу.

Разом з ключовими об'єднаннями бізнесу в найближчий час ми фіналізуємо план «Голосу» для підтримки економіки. До спільної роботи готові приєднатися Спілка українських підприємців, Українська рада бізнесу, Європейська бізнес-асоціація, Американська торговельна палата, а також більше 10 галузевих асоціацій.

Спільна позиція українських підприємців та конструктивних сил у Верховній Раді дозволить врятувати економіку від наслідків коронавірусу. Головне, щоб був план дій та бажання його реалізувати.

Підписуйся на нашi

ще новини