«Голос» розробив концепцію ІТ-трансформації Києва, — Григорій Маленко

«Голос» розробив концепцію ІТ-трансформації Києва, — Григорій Маленко

Зрозумілі і доступні сервіси для киян — один з важливих напрямків роботи «Голосу» у Києві. Зараз Київ переганяють у цифровізації багато українських міст. За п’ять років столиця має перетворитися на безумовного лідера доступності цифрових послуг та відкритих даних не лише в Україні, а й у Європі.

Фракція «Голосу» у Київраді має готову концепцію для ІТ-трансформації столиці. Перший напрям про цифровізація та екологізацію міста — «Київ — перше місто без паперу». Другий — «Київ — локомотив цифровізації» — про поширення досвіду на усю країну у партнерстві та під егідою Міністерства цифрової трансформації України.

Пряма мова

Григорій Маленко, голова фракції «Голосу» у Київській міській раді:

— Як ІТ-фахівець я розумію, що Київ має величезні перспективи стати потужним цифровим хабом. Наш депутат і голова комісії ІТ-трансформації Максим Нефьодов розробив концепцію, як у стислі терміни реалізувати реформу. Маючи попередній досвід з Prozorro та успішними державними закупівлями через цю систему, ми зможемо впровадити зміни і у столиці.

Ми підрахували, що на сферу ІТ у Києві щороку витрачається близько 1 мільярда гривень, але куди вони ідуть — достеменно невідомо. Наша задача — зробити всі процеси прозорими і такими, що кожен киянин може особисто відчути якісні зміни.

Напрям «Київ — перше місто без паперу» має допомогти реалізації стратегії «digital first» та забезпечити наявність якісних даних для розумних рішень на їхній основі. Другий вектор роботи — «Київ —локомотив цифровізації». Ми зможемо об’єднати навколо цифрового Києва інші міста України, забезпечити обмін розробленими технологіями та ідеями.

Все це разом має залишити у минулому закупівлі без тендерів, дублювання того, що роблять приватні провайдери, та дублювання інфраструктури мобільних операторів без зрозумілої мети.

Підписуйся на нашi

ще новини