«Голос» відстояв чесні вибори в Обухові

«Голос» відстояв чесні вибори в Обухові

Перерахунок голосів в Обухові підтвердив спроби фальсифікації результатів виборів на користь партії «За майбутнє», які напередодні зафіксував «Голос» разом з представниками інших політичних сил — «Європейської солідарності», «Батьківщини» та «Удару».

Якби фальсифікація пройшла непоміченою, вкрадені голоси дозволили б партії «За майбутнє» спотворити волю виборців і отримати більше мандатів в Обухівській міській раді.

Але ми не дали це зробити і будемо й надалі відстоювати кожен голос та домагатися притягнення до відповідальності тих, хто вчиняє спроби фальсифікувати вибір людей.

Пряма мова Романа Лозинського, депутата фракції «Голосу» у Верховній Раді, першого заступника голови комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування:

— Територіальна виборча комісія здала назад і все-таки пішла на перерахунок голосів. І раптом по 40 голосів, які були домальовані за партію «За майбутнє» на двох дільницях, зникли після перерахунку. Тобто очевидно, що це була спроба фальсифікувати вибори, дописати ці 80 голосів.

Але ми не дали сфальсифікувати вибори в Обухові й нагадуємо: навіть чесний перерахунок голосів не звільняє від кримінальної відповідальності за спробу фальсифікації, яка і стала причиною перерахунку. І тут ми теж будемо йти до кінця.

Підписуйся на нашi

ще новини