«Голос» виконав обіцянку позбавити СБУ та інших силовиків впливу на бізнес

«Голос» виконав обіцянку позбавити СБУ та інших силовиків впливу на бізнес

Закон про Бюро економічної безпеки з поправкою «Голосу», яка припиняє корупційний тиск силовиків на бізнес, підписано Президентом. Економічні злочини розслідуватиме виключно БЕБ, а «економічні» департаменти СБУ та департамент «К» будуть ліквідовані.

Забрати в силовиків нехарактерні для них повноваження, звільнити бізнес від їхнього тиску та забезпечити розслідування економічних злочин мовою цифр, а не кувалд — одна з головних передвиборчих обіцянок «Голосу» та один з пунктів Національного плану «Голосу», які партія виконала.

Пряма мова

Ярослав Железняк, голова фракції «Голосу» у Верховній Раді:

— Підписання закону та запуск процесу створення Бюро економічної безпеки — це те, чого вимагав «Голос», і це те, що потрібно для економічного успіху країни. «Голос» виконав обіцянку: моя поправка в законі нарешті припинить візити з кувалдами до бізнесу і від департаменту контррозвідувального захисту економіки, і від славнозвісного департаменту «К» СБУ.

Закон так само припинить повноваження податкової міліції. Сподіваюся, це останній рік, коли з усіх справ, ініційованих цими органами, мінімум доходять до суду, а вирок у суді отримує в кращому випадку половина з них.

Тепер ми будемо слідкувати за створенням ефективної інституції. Наступний важливий крок — судова реформа, аби суди захищали, а не лякали підприємців.

Підписуйся на нашi

ще новини