«Голос» вимагає ліквідувати Окружний адмінсуд Києва

«Голос» вимагає ліквідувати Окружний адмінсуд Києва

Коротко: Судді Окружного адмінсуду Києва та його голова Павло Вовк давно стали символом корумпованості судової системи. Якщо президент не наважується повноцінно запустити судову реформу, депутати самі візьмуться за неї. Саме тому «Голос» пропонує ліквідувати Окружний адміністративний суд Києва — відповідне звернення до президента вже зареєстроване у Верховній Раді.

Детально: Народний депутат від фракції «Голос» Ярослав Юрчишин подав проєкт звернення до президента з проханням внести на розгляд парламенту законопроект про ліквідацію Окружного адмінсуду Києва та Київського окружного адмінсуду. Замість них потрібно створити Київський окружний адмінсуд, який розглядатиме справи і в межах Києва, і Київської області. У новий суд потраплять ті судді, які пройдуть прозорий конкурс, а «вовки» відповідатимуть перед законом.

Пряма мова Ярослава Юрчишина, народного депутата від фракції «Голосу», першого заступника голови комітету з питань антикорупційної політики:

— ОАСК «зарекомендував» себе не як орган правосуддя і справедливості, а корупції та зручних рішень для чиновників, які незаконно впливають на суд. Це підриває довіру до усіх українських судів. Систему хабарництва і договорняків в ОАСК потрібно знищити.

Вища рада правосуддя ніяк не реагувала на його неодноразові провали, а спроби притягнути до відповідальності самих суддів поки не приносять результату. Більше того, самі судді ОАСК відмовились складати кваліфікаційні іспити, ігноруючи правила для всіх. Тому наразі єдине ефективне рішення — ліквідувати сам суд.

Підписуйся на нашi

ще новини