«Голос» вимагає негайно створити ТСК по справі Шеремета

«Голос» вимагає негайно створити ТСК по справі Шеремета

Партія «Голос» підтримує будь-які кроки для об’єктивного розслідування та встановлення справедливості в справі вбивства журналіста Павла Шеремета. Зокрема, у Верховній Раді має нарешті запрацювати відповідна Тимчасова слідча комісія, створення якої вже кілька місяців уникає фракція президентської партії.

Це питання виніс сьогодні на Погоджувальну раду парламентських фракцій і груп голова фракції «Голосу» Ярослав Железняк.

Партія «Голос» та її фракція в парламенті робитиме все, що дозволяє закон, щоб не лише організатори вбивства Павла Шеремета, але й учасники й покровителі переслідувань Юлії Кузьменко, Яни Дугарь та Андрія Антоненка понесли політичну та кримінальну відповідальність за свої слова, вчинки й зволікання.

Пряма мова

Кіра Рудик, народна депутатка України, голова партії «Голос»:

— Я отримала велику кількість звернень від громадян України з проханням взяти під парламентський контроль розслідування. Хочу вас запевнити, що ця справа в полі зору депутатів партії «Голос» ще з 2019 року. Ми ніколи не стояли осторонь. Я особисто брала на поруки дитячого кардіохірурга та волонтерку Юлію Кузьменко.

Ще у грудні 19-го року члени парламентської фракції «Голос» одностайно говорили про те, що Міністерство внутрішніх справ та Офіс генерального прокурора безпідставно звинуватили трьох людей — вже згадану Юлію Кузьменко, а також захисників України Яну Дугарь та Андрія Антоненко — у вбивстві журналіста Павла Шеремата.

Натомість особи, які організували та вчинили той жахливий злочин, вже майже 5 років залишаються не покараними. А їхні імена, як і мотиви злочину, й досі не встановлені правоохоронними органами. Або встановлені, але не озвучені. Громадськість досі не знає, хто ж насправді вбив Павла Шеремета.

Парламент повинен навести лад і проконтролювати, щоб відбулося справжнє розслідування, а ті, хто його гальмує, понесли політичну та кримінальну відповідальність.

Підписуйся на нашi

ще новини