«Голос» вимагає негайно запровадити санкції проти Лукашенка, — Кіра Рудик

«Голос» вимагає негайно запровадити санкції проти Лукашенка, — Кіра Рудик

Україна повинна офіційно запровадити санкції проти Олександра Лукашенка. Продовження свавілля правоохоронців щодо білорусів, порушення їхніх прав і свобод – це ескалація конфлікту. Подальше зближення стосунків Лукашенка та Путіна несе пряму загрозу Україні.

«Голос» вимагає від української влади ввести персональні санкції проти Лукашенка та його оточення, яке фальсифікувало результати президентських виборів. Президент України має негайно скликати засідання РНБО.

Пряма мова Кіри Рудик, голови партії «Голос»:

— Олександр Лукашенко вирішив остаточно стати на шлях диктатури. Замість того, щоб провести прозорі повторні вибори, він таємно склав присягу президента. А людей, які через це вийшли на акції протесту, силовики жорстоко розігнали, побили та сотні безпідставно затримали.

«Голос» наполягає — зараз заяв про невизнання президентських виборів у Білорусі вже не достатньо. Самопроголошення Лукашенка президентом та його зближення із Путіним несе прямі воєнні ризики для України. Тому потрібно негайно скликати Раду національної безпеки та оборони та запровадити персональні санкції проти Олександра Лукашенка та його маріонеток, відповідальних за фальсифікацію виборів, а також системне та масове порушення основних прав та свобод людини.

Тільки міжнародний тиск може зупинити диктатора, який задля збереження влади готовий віддати власну країну Путіну. Інакше під контролем Росії може опинитися більше тисячі кілометрів україно-білоруського кордону. А це пряма загроза нашій з вами безпеці.

Також ми звертаємося до Кабінету Міністрів та Державної міграційної служби, щоб вони надали тимчасовий захист громадянам Білорусі, які змушені тікати до України через політичні переслідування. Це потрібно для того, щоб сотні білорусів, які перетнули наш кордон, могли знаходитися на нашій території більше 90 днів і офіційно знайти роботу.

Підписуйся на нашi

ще новини