«Голос» вимагає прибрати Сивохо з РНБО

«Голос» вимагає прибрати Сивохо з РНБО

Політика України у протидії російської агресії в Криму та на Донбасі ґрунтується на тому, що збройний конфлікт на сході України має міжнародний характер. Росію визнано агресором і окупантом. Це зафіксовано в законодавстві України та є основою для роботи українських дипломатів і аргументації у спорах проти РФ у міжнародних судах.

Тим часом радник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Сивохо дозволяє собі публічні заяви, які повторюють російські тези, суперечать чинному українському законодавству та загально визначеній безпековій стратегії України, створюють загрозу для національної безпеки України та підривають її позицію на міжнародній арені.

Партія «Голос» вимагає від секретаря РНБО Олексія Данілова пояснень щодо підтримки з боку РНБО ініційованої Сергієм Сивохо так званої «Національної платформи примирення і єдності», а також розгляду питання про негайне звільнення Сергія Сивохо з посади радника.

Відповідне звернення скерувала Олексію Данілову 13 березня депутатка фракції «Голосу» у Верховній Раді Леся Василенко. За її наполяганням, секретар РНБО має:

надати інформацію про статус заходу, а також пояснити використання символіки РНБО на банерах і матеріалах заходу;

повідомити, чи надавала РНБО підтримку для проведення цього заходу і чи «Національна платформа примирення і єдності» є елементом сценаріїв РНБО з реінтеграції;

повідомити, яким є поточний статус Сергія Сивохо у РНБО та забезпечити розгляд питання про його негайне звільнення з посади позаштатного радника секретаря РНБО, якщо він залишається на посаді станом на зараз.

Повний текст звернення — за посиланням.

Підписуйся на нашi

ще новини