«Голос» вимагає ухвалити постанову Костенка про ТСК по справі «вагнерівців»

«Голос» вимагає ухвалити постанову Костенка про ТСК по справі «вагнерівців»

Зараз у парламенті є дві постанови про створення тимчасових слідчих комісій по справі «вагнерівців». Одна з них - авторства депутата «Голосу» Романа Костенка, інша — від «Слуг народу», і різниця між ними чимала. Про це заявила лідерка партії «Голос», народна депутатка Кіра Рудик.

«Є дві ТСК, одна стосується, власне, справи «вагнерівців», її ініціатором є член фракції «Голос» Роман Костенко, і є інша ТСК, в якій додано до справи «вагнерівців» дуже багато інших питань. Ми вважаємо, що це зроблено «слугами народу» для того, щоб зняти напругу і зняти фокус з власне справи «вагнерівців» на щось інше», — заявила Кіра Рудик.

«Голос» голосуватиме за постанову Костенка тому, що слідчій комісії слід сконцентруватись саме на справі «вагнерівців» без розпорошення уваги.

«Вже пройшло майже півроку відтоді, як є інформація по справі «вагнерівців», а Верховна Рада не зробила жодного кроку для того, щоб розслідувати, що саме там відбулося. Ми вважаємо, що ТСК повинна бути сконцентрованою і працювати над цією справою, на відміну від альтернативної ТСК, в якій є додаткові пункти, яка створена власне для того, щоб змістити фокус з справи «вагнерівців» і запитання, чи була дійсно зрада в Офісі президента?», — резюмувала лідерка політсили.

Підписуйся на нашi

ще новини